<--


Mina intressen

Mina intressen e inte så många som man kanske skulle tro men jag värdesätter dem desto mer. I första hand så tycker jag om att umgås med släkten och familjen. Vågar mej på att påstå att de flesta känner de så. Sen har jag alltid tyckt om att åka till sommarstugan vid sjön Örlen. Har många härliga minnen därifrån. Har inte vart så speciellt sport intresserad av mej, men jag har faktiskt spelat både tennis och fotboll (en dag) när jag var yngre och jag har hållit på med bågskytte i ungefär 10 år. Men de händer att jag ser lite hockey matcher på tv, så helt ointresserad e jag ju ändå inte. Framför allt när de e HV71 från Jönköping som spelar. Sen e jag väldigt förtjust i att läsa böcker, mest kriminalromaner och deckare.

Men mitt största intresse e musiken. Den har alltid funnits med i mitt liv genom att min faster har sjungit och spelat under större delen av min uppväxt, något som jag har och uppskattar mycket. Hon spelade först och främst sånger av Cornelis Vreeswijk men också av andra artister som jag just nu inte kommer ihåg. Men Cornelis blev då också en favorit hos mej tack vare min faster. Kanhända ibland att jag går omkring och sjunger några va dem sånger hon har spelat, speciellt "Herr Fredrik åkare och lila fröken Cecillia Lind". Även Tomas Ledin e en stor favorit hos mej. En annan av mina favorit artister e Ted Gärdestad. Han har skrivit många vackra sånger tillsammans med sin bror Kenneth. "Himlen är oskyldigt blå" och "Sol, vind och vatten" hör till dem. Jag lyssnar inte bara på svenska artister utan också gärna på Michael Jackson, Bob Dylan, Elvis, John Lennon och Creedence Clearwater Revival. Elvis, Lennon och CCR e sånt som mina föräldrar gärna lyssnar till och på så sätt även har fört vidare till mej.

Men intresset väcktes till liv på allvar först för ungefär 3-4 år sen (årsskiftet 2004-2005) när jag upptäckte Björn Afzelius och Mikael Wiehe, de två största låtskrivarna och musikerna genom tiderna, enligt mej alltså. Dom betyder oerhört mycket för mej båda två, men främst av allt är det Afzelius som har fått mej att vilja skriva egna sånger, vilket jag också har börjat med lite smått och då bara text än så länge. Dom har fått mej att vara mer uppmärksam på vad som händer och sker både här i vårt eget land och ute i världen, något som jag ska erkänna att jag inte har vart så speciellt intresserad av förut, men de är jag nu.